duminică, 13 august 2017

Restaurari si reproduceri de rame istorice in Romania

Deoarece diferenta fizica dintre ramele restaurate si cele reproduse este imperceptibila cu ochiul liber, chiar si pentru initiati, voi lasa imaginile sa vorbeasca de la sine, neprecizand care sunt unele si care sunt celelalte.
De fapt nu exista nicio diferenta intre persoana restauratorului de rame antice si cea a reproducatorului de rame antice pentru simplul motiv ca ambii recurg la aceleasi materiale, instrumente, tehnologii si cunostinte, iar odata restaurata o rama istorica ADN-ul ei va ramane cu restauratorul pentru tot restul vietii, el putand cu adevarat reproduce acea rama, la cerere, oricand, la orice dimensiune, forma si gabarit. Restaurarea si reproducerea sunt aversul si reversul aceleiasi medalii si au loc in acelasi loc. Cine nu poate decat restaura face de fapt restaurari cosmetice, nu si de structura. Machiaza ramele. In schimb cine nu se ocupa decat cu reproducerea e un fenomen! Sa mi-l aratati si mie caci, dupa stiinta mea, asa ceva este imposibil, experienta restaurarilor calificand si imbogatind permanent cunostintele din "biblioteca" reproducatorului.

Dati click pe fotografii pentru a le mari.























































 ROSCA'S SRL este singura manufactura de rame de calitate muzeala din Romania. Executam restaurari si reproduceri de rame istorice la standarde internationale (www.roscas.ro). De peste un sfert de veac ramele produse aici sunt livrate lunar clientilor nostri externi precum si muzeelor si colectionarilor din Romania. 


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu